2 de gener del 2018

Ha tancat Cal Palau, un establiment centenari vilafranquí.

Foto: Daniel Sancho París
El passat diumenge 31 de desembre de 2017 va tancar portes el centenari establiment del carrer de Sant Bernat "Cal Palau". L'avi Isidre Palau va arribar a Vilafranca i s'instal·là al carrer de Sant Bernat on fou un gran agitador cultural, ja que compaginava la venda de diaris amb la professió de músic. L'Isidre Palau i Martí Rios, eren els principals instigadors de les festes del carrer Sant Bernat.  
El va succeir al negoci el seu fill Joan Palau Vives, que el compaginava amb la conducció d'un autobús de línia per diferents pobles del Penedès. De la botiga se'n ocupava sobretot la seva dona, la senyora Piñol, filla de Sant Sebastià dels Gorgs. Anys més enllà va pendre el relleu el seu fill Joan Palau Piñol. Però qui realment hi estava al davant, va ser una altra dona, la Lola Cabezas. I tot plegat fins aquest passat diumenge, 31 de desembre. 
No tant sols ha tancat una botiga de venda de diaris, revistes i papereria, ha tancat un petit temple del saber popular, del coneixement i de les tertúlies que en d'altres temps es farien en cafès. En aquí s'hi feien a dins de Cal Palau, i els dissabtes de mercat i els diumenges es perllongaven fins a mig carrer de Sant Bernat. Fútbol, política i records d'altres temps, eren temes dels quals servidor i d'altres persones hi parlavem sense complexos.