4 d’abril del 2014

VINSEUM guanya el Premi AMC de Museologia

El Jurat dels Premis de Museologia – cinquena edició va concedir el Premi AMC de Museologia – cinquena edició, en la modalitat de Projectes de creació o reforma integral de a VINSEUM- Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
El Premi, de caràcter honorífic, està dotat amb una litografia creada expressament per a aquest guardó per l’artista català Josep Guinovart i una placa de reconeixement del projecte.
Els altres guardonats van ser:
El lliurament dels premis es va dur a terme dijous 27 de març de 2014, a les set del vespre, a Museu del Disseny de Barcelona – DHUB.
El Jurat va valorar ben especialment el fet de ser: un projecte que, en aquesta primera fase, ha abastat la transformació arquitectònica del Palau dels Reis d’Aragó, la millora de nous espais i serveis, i un nova conceptualització del discurs expositiu que té per a objectiu posar de manifest la transcendència social, històrica, científica, natural i cultural de la tradició vitivinícola. Una reforma integral que ha implicat un canvi de model institucional i de gestió, amb la voluntat d’integrar a tots els sector implicats en la producció vitivinícola i amb una clara vocació d’esdevenir un museu de referència per l’estudi i difusió de la cultura del vi a Catalunya.
• En la modalitat A Trajectòries professionals, n'Eusebi Casanelles i Rahola i en Pere Freixes i Camps.
• En la modalitat B Experiències, exposicions i activitats, el projecte Viquipèdia, col·leccions en línia, de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, i l'exposició "El Museu explora. Obres d'art a examen" del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Nota de premsa de Vinseum