15 d’abril del 2014

Recomanació d'un llibre: L'origen de la Sagrada Família

Ara que s'aproxima la diada de Sant Jordi, festa del llibre, us voldria recomanar una nova publicació sorgida fa pocs dies, escrita per Josep Maria Blanquet, SF: "L'origen de la Sagrada Família. Josep Manyanet, l'inspirador", publicat per l'editorial Claret. 
En aquest volum es pot descobrir les relacions entre les figures cabdals del temple expiatori barceloní de la Sagrada Família: Josep Maria Bocabella, l'impulsor, Antoni Gaudí, l'arquitecte, i la figura clau en tot plegat: el pare Josep Manyanet, fundador de la Congregació dels Fills de la Sagrada Família. 
Sant Josep Manyanet va ser la persona qui va convèncer a Bocabella per a que el nou temple no tant sols fos dedicat a Sant Josep, sinó al conjunt de la Sagrada Família: Jesús, Maria i Josep (JMJ). 
La família de Natzaret és per a l'orde religiós fundat per Manyanet el tot, així com també ho va ser per Bocabella i Gaudí. 
En el llibre hom pot descobrir, mitjançant bona part del patrimoni moble (algún del qual litúrgic) les excel·lents relacions d'amistat entre tots tres personatges. I un exemple clar està en que la Congregació conserva el bastó que Antoni Gaudí portava el dia en què va ser atropellat. 
Un llibre del tot recomanable!