28 de desembre del 2012

Alguns carrers de Vilafranca apareixen com fa 100 anys

Els vilafranquins més matiners s'han emportat un bon ensurt quan al llevar-se i sortir al carrer s'han trobat que alguns carrers -no tots, només els més emblemàtics de Vilafranca- apareixien tal i com estaven fa cent anys. 
L'agent 987 de la Policia Local de Vilafranca es trobava a la plaça Milà i Fontanals mentre escoltava a un company per l'emissora quan, de cop i volta, ha deixat de funcionar. En aixecar la vista s'ha adonat compte que la plaça havia canviat urbanísticament i havia aparegut una esplèndida font al mig. Una altra persona que ha patit el canvi ha estat un treballador de la neteja viària quan estava escombrant la plaça de Vila. El treballador, de cop i volta, s'ha trobat dins de la botiga de Cal Gaig, situada als baixos de la casa del Comte Moy, que va ser enderrocada el 1937. 
A quarts de nou del matí la quitxalla ja tombava pel carrer per veure aquells espais que alguna vegada l'avi els hi havia explicat i que aquest ho havia sentit dels seus pares. 
A més, ha coincidit que avui divendres 28 de desembre, a la secció El Racó de la Història del Cargol, l'historiador Daniel Sancho París ha publicat un article sobre les festes nadalenques de fa cent anys, és a dir, el 1912. Podeu llegir l'article a:
http://issuu.com/elcargol/docs/cargol_708-709?mode=window&backgroundColor=%23222222

Feliç dia dels Sants Innocents!