21 de febrer del 2011

La Generalitat de Catalunya crearà una comissió de treball específica amb el món municipal

Segons ha informat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en una nota de premsa es crearà una comissió de treball amb els ens locals, és a dir, els Ajuntaments. 
Nota de premsa:

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat avui la creació d’una comissió de treball específica amb el món municipal amb l’objectiu “d’arribar a un acord estratègic a mig i llarg termini dels diferents temes relacionats amb la cultura”. El conseller Mascarell ha anunciat la creació de la comissió de treball després de reunir-se aquest matí amb el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos.


Per la seva part, el president de la FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assenyalat que durant la trobada “hem volgut traslladar al conseller la nostra col·laboració plena i la lleialtat institucional perquè des del món local ens sentim part del Govern de Catalunya”. Bustos ha afegit que “més que mai, si cal hem de treballar junts perquè al nostre país la cultura continuï sent el que ha estat sempre: un referent, un valor i una oportunitat”.

El president de l’ACM i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, ha manifestat que la reunió ha estat “el primer pas del que serà una extensa i fructífera col·laboració entre el Departament i el món municipal”.

El conseller de Cultura ha dit que la finalitat de la proposta de creació d’una comissió de treball és “aconseguir el consens entre el Departament i els ajuntaments per posar ordre en els diferents temes i processos de fons, alguns dels quals, com és el cas del sistema bibliotecari, van començar fa gairebé 100 anys”. També ha dit que es tractarien entre d’altres temes els drets d’autor.

Ferran Mascarell ha assenyalat que durant la reunió, que ha qualificat de “profitosa”, “hem fet un repàs extens del que preocupa al món municipal i del que preocupa a la Conselleria” i ha afegit que ”els ajuntaments són llocs fonamentals en la producció cultural del nostre país, ja que una bona part de la realitat cultural es materialitza en cadascuna de les viles, pobles i ciutats de Catalunya, és una part substancial, i els ajuntaments hi tenen un paper principal”. Segons el conseller, “la nostra feina és aconseguir que els ajuntaments puguin treballar desplegant al màxim les inquietuds culturals dels seus conciutadans amb el màxim suport i cooperació de la Generalitat de Catalunya”.