20 de desembre del 2014

Publicades les actes del III Col·loqui Internacional Memorial Democràtic


El Memorial Democràtic ha publicat el quart volum de la col·lecció Documents. Es tracta de ‘Catalunya en transició. Del passat al present. III Col·loqui internacional Memorial Democràtic’.
Els dies 13, 14 i 15 de novembre de 2013 va tenir lloc el III Col·loqui Internacional Memorial Democràtic. Les ponències que conté aquest volum són les dels experts que hi van participar. El llibre s’adreça a aquells qui volen conèixer en profunditat els orígens del sistema constitucional de l'Estat i l'encaix de les contínues demandes de justícia i restitució de la memòria històrica de Catalunya.
Els lectors hi trobaran el testimoni d'alguns protagonistes de la lluita antifranquista i la mirada personal de protagonistes polítics d'aquell moment històric, així com una anàlisi de la Transició espanyola en clau internacional. S'hi afegeix l'anàlisi acadèmica, de la mà d'historiadors, filòsofs i politòlegs. Els autors són Álvaro Soto, Francesc Torralba, Antoni Segura, Jordi Maluquer, Xavier Casals, Cesáreo Rodríguez, Josefina Cuesta i Jordi Pigem.

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya