23 d’abril del 2013

Vilafranca plena de dansa!


El 29 d'abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. 
Vilafranca s'ha afegit des de fa molts anys a aquesta celebració. Una festa que va evolucionant però que sempre ha perseguit un objectiu: donar visibilitat a la dansa com una manifestació artística universal, mirall de la diversitat cultural i tan necessària com les altres arts per parlar dels éssers humans, de les nostres alegries, cabòries, obsessions i emocions. 
És per això que la dansa sortirà al carrer, per ser ballada a peu pla, al mateix nivell que els vianants. I enguany ho fa amb novetats: amb més espais, tots ells diferents, i amb més diversitat de propostes. 
La celebració tindrà lloc en 6 espais del centre de la Vila entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre: el carrer Sant Pere i les places de la Vila, de Jaume I, de Sant Joan, de la Constitució i del Campanar. Cada grup o escola actuarà en franges de 15 minuts, algunes de forma simultània. Els horaris de les actuacions s'han organitzat de manera que el públic pot anar passejant d'un espai a l'altre i veure fins a vuit propostes diferents
L'acte està organitzat pel Patronat del Teatre Municipal Cal Bolet amb la participació dels grups i escoles següents: 
Centre d'Activitats i Salut, Club Esportiu Gimnàstica Aeròbica d'Olèrdola, Escola de Dansa Assumpta Trens, Escola Montagut, Farasha Dansa Oriental, Gimdans, Grup de Flamenc de Sant Julià i La Danseria.  

Nota de premsa de l'Ajuntament de Vilafranca