20 de març del 2013

La Setmana Santa d'abans a Vilafranca, nou article al Cargol

En el Racó de la història del Cargol d'avui dijous podreu llegir com es realitzava i vivia la setmana santa a Vilafranca del Penedès a finals del segle XIX, a principis i mitjans del segle XX.


Espero que us agradi l'article!

19 de març del 2013

Jornada participativa del Pla d’Acció Cultural de Vilafranca


El passat dissabte dia 16 de març va tenir lloc una de les accions més destacades dins el desenvolupament del Pla d’Acció Cultural de Vilafranca, el Fòrum per a la cultura a Vilafranca.
El Pla d’Acció Cultural de Vilafranca pretén fer una diagnosi de la situació real i actual de les polítiques culturals a Vilafranca i també una bateria de propostes que poden ajudar a dibuixar el futur a curt, mig i llarg termini de quins han de ser els eixos d’aquesta política cultural de ciutat.
Fins ara, s’han realitzat diverses fases de treball, entre elles un treball intern de caire tècnic, un treball amb les diferents forces polítiques de la vila amb representació al Ple Municipal, visites als equipaments culturals així com entrevistes en profunditat a les persones responsables.
Aquest dissabte va tenir lloc el Fòrum per a la cultura a Vilafranca, una jornada participativa que va consistir en una convocatòria a un nombre aproximat de 100 persones que formen part del teixit associatiu o bé que són persones amb un actiu important dins de la cultura vilafranquina.
A la convocatòria van assistir 75 persones que es van dividir en 7 grups de treball: Territori, desenvolupament i patrimoni; Cultura i moviment associatiu; Cultura tradicional i popular; Cultura i creació-les arts escèniques; Cultura i creació-les arts plàstiques o visuals; Cultura i creació–la música; i Cultura i creació–la literatura i les biblioteques.
Aquests grups de treball van treballar dos aspectes: diagnòstic de la cultura i les polítiques culturals; i aportacions per a una política cultural i propostes d’acció.
El treball dels participants va ser molt extens i intens, la qual cosa va generar que la segona part no acabés de tancar el contingut previst. Per aquest motiu es convocarà una segona trobada participativa per al mes de maig.
Nota de premsa  de l'Ajuntament de Vilafranca