29 de desembre del 2013

Platalech, 25 anys, fins el 12 de gener a la capella de Sant Joan de Vilafranca

L'exposició organitzada pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca i comissariada pel mateix artista, Fèlix Plantalech, pretén ser una mostra pel recorregut pictòric d'aquest reconegut artista vilafranquí nascut l'any 1950, que va fer la seva primera exposició individual justament a la mateixa Capella de Sant Joan, l'any 1987. 
Aquests més de vint-i-cinc anys dedicats a la creació pictòrica són els que els visitants a l'exposició podran percebre en les més de quinze peces, la meitat d'elles de gran format, que ocuparan de nou l'espai de la Capella. Les peces, totes elles realitzades amb acrílic, han estat escollides sota el criteri de mostrar el diferents períodes que l'artista ha anat travessant a través de la seva dilatada trajectòria iniciada el 1987. En aquella ocasió el pintor presentava a la Capella de Sant Joan obres de gran format inspirades en textos del gran escriptor italià Italo Calvino i l'exposició duia per nom Memòria d'Ipàzia. D'aleshores ençà tot un recorregut de més de vint-i-cinc anys de perseverança en això que el mateix Fèlix Plantalech defineix com a ART: Amor, Reflexió i Treball. Un amor, una reflexió i un treball que l'han portat a conquerir un llenguatge artístic personal i únic i que l'han fet mereixedor de premis i reconeixements arreu de l'estat. Més de vint-i-cinc anys homenatjant amb la seva obra la terra i la poètica de la terra treballada per l'home, conreant teles amb colors d'una austeritat inconfusible i creant nous paisatges per a la mirada. Aquest serà el recorregut que, a tall d'homenatge pel llarg camí transcorregut, podrem fer de nou a la Capella de Sant Joan, vint-i-cinc anys després. En aquest recorregut s'hi mostra l'evolució artística des de la seva primera exposició, Memòria d'Ipàzia, fins a obres d'aquest darrer any 2013. En aquest sentit, les obres transmeten uns inicis amb moltes referències i influències d' altres artistes fins arribar a trobar un llenguatge molt més personal i singular. 
 Val a dir també que, amb motiu d'aquesta exposició, Fèlix Plantalech ha realitzat un pòster que es podrà adquirir a la mateixa capella de Sant Joan al preu de 2€. 
 Els horaris de visita de l'exposició són de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h. Els dies 25 de desembre i 1 de gener la capella romandrà tancada al públic.