2 de desembre del 2013

Acte d'Homenatge a l'Antoni Massanell Esclassans

El passat divendres 29 de novembre de 2013 va tenir lloc l'homenatge a l'Antoni Massanell Esclassans el dia que s'esqueia el 20è aniversari del seu traspàs. L'acte va consistir en una conferència, amb un to emotiu, pronunciada per Joan Solé Bordes, deixeble i amic personal de Massanell. L'homenatge va ser organitzat per l'Institut d'Estudis  Penedesencs i va comptar amb la col·laboració de l'Arxiu Eclesiàstic de Vilafranca del Penedès (AEVP) i de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès (ACAP). 
L'Arxiu Eclesiàstic va col·laborar amb l'exposició d'una mostra de llibres escrits per Antoni Massanell i que formen part del fons bibliogràfic parroquial i del fons bibliogràfic Mn. Ferran Bueno Ferrer. Igualment, l'Arxiu Eclesiàstic va oferir la sala parroquial mossèn Joan Vinyeta per poder realitzar l'acte. Més de seixanta persones van assistir a l'acte.
Cal recordar que Massanell va ser arxiver de l'antic Arxiu Parroquial de Santa Maria i molts dels seus treballs històrics estan basats en documentació procedent d'aquest arxiu.