13 de febrer del 2012

Bona acollida en la primera interpretació dels Goigs a Sant Jocund

Dijous de la setmana passada, després de l'Ofici Solemne a Sant Jocund, compatró de Vilafranca, es va interpretar per primera vegada els goigs de Sant Jocund a la basílica de Santa Maria. Enguany s'esqueia la quarta vegada que se celebrava la missa a Sant Jocund d'ençà de la recuperació de la festivitat després que a la dècada dels anys 1960 es deixés de celebrar.
Aquest dijous al vespre, com a resultat d’un treball d’adaptació de la lletra, l'original de la lletra és castellà, dels goigs de Sant Jocund de finals del segle XVIII o principis del XIX, per part del filòleg Joan Solé Bordes i de la musicació realitzada pels germans Joan i Berenguer Montserrat Robert, es van interpretar per primera vegada, davant dels assistents a l'Ofici els Goigs de Sant Jocund.
El cant dels goigs va ser realitzat per Joan Montserrat Robert, qui va fer de solista, i la Societat Coral del Penedès “El Coro” que cantà la resposta o tonada. El cant s'acompanyà de música d'orgue, una exquisita i solemne melodia, a mans de Berenguer Montserrat Robert.
Els assistents van poder seguir la lletra dels goigs ja què les entitats Gogistes Penedesencs i Òmnium Cultural de l'Alt Penedès van realitzar una acurada edició dels nous goigs.
Sant Jocund és patró de Vilafranca del Penedès des de l'any 1681 i la seva devoció s'escau en la protecció, prevenció i cura de malalties.