26 d’agost del 2011

Especial FM del Cargol: 30 anys d'espectacles a la FM de Vilafranca (1960-1990)

Enguany, l'article especial de Festa Major de Vilafranca tracta sobre els espectacles -sobretot musicals i teatrals- que entre els anys 1960 i 1990 van poder gaudir-se per La més típica de Catalunya. La informació recollida ha estat molt més que no pas la publicada -s'ha deixat en un calaix els apartats ja redactats de cobles sardanistes i espectacles infantils, per posar un parell d'exemples- però que veurà la llum properament.

Per tots aquells que no heu pogut aconseguir un exemplar del Cargol, aquí teniu l'enllaç web. A més del text, en aquesta ocasió, s'han inserit finestres de video de Youtube per gaudir d'algunes de les cançons dels cantants i grups musicals que van assistir a la Festa Major de Vilafranca.


Molt bona Festa Major de Vilafranca a tothom!


23 d’agost del 2011

Col·laboració al Programa de la Festa Major de 2011

Enguany, els Administradors de la Festa Major de Vilafranca, han demanat a joves historiadora, historiadors de l'art i antropòlegs la redacció d'uns breus textos explicatius dels Balls de la Festa Major de Vilafranca. He tingut la sort de poder participar-hi juntament amb el Xavi Aranda, el Ramon Dilla, l'Elisabet Díaz, el Jonathan Moreno, el Fran Nieto-Márquez, la Sara Orozco, el Pablo Sancho i el Martí Vallès. Els meus textos corresponen als balls de Serrallonga, els Nans i els Falcons de Vilafranca.
Moltes gràcies als Administradors de la FM per la vostra confiança!

14 d’agost del 2011

Menú VINSEUM una proposta enoturística

Ja està a la venda el Menú VINSEUM, una nova proposta enoturística consistent en un pack que inclou una entrada per visitar el Museu, una copa gravada i un menú degustació especial al restaurant MerCat. El menú ha estat creat inspirat-se en l’exposició Tast de VINSEUM. El menú consisteix en un aperitiu, tres plats i unes postres. Es pot triar un vi o un cava d’entre nou referències diferents procedents dels cellers Amics d’Honor del Museu.

Menú VINSEUM es ven amb un packaging. Es tracta d’una caixa on trobareu la copa, una còpia del menú, el llistat dels vins i caves que es podran degustar al restaurant i també un carnet que, a més de ser una entrada pel VINSEUM, durant sis mesos permetrà gaudir d’avantatges a moltes altres activitats enoturístiques de la zona.

Menú VINSEUM vol ser un paquet enogastronòmic atractiu pel públic de proximitat però també pel visitant turísticque podrà arrodonir la seva visita a la ciutat de Vilafranca tot regalant-se un dinar inspirat en la cultura del vi i una visita a l’exposició permanent “Tast de VINSEUM. Què hi ha en una copa de vi?” .



Permetrà dinar o sopar al MerCat dins dels seus horaris habituals. (Dinars: de dimarts a diumenge. Sopars: de dijous a dissabte). I visitar el VINSEUM qualsevol dia de la setmana dins dels seus horaris habituals (de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19h. Diumenges i festius de 10 a 14h).
La proposta té un preu de 35€ per persona.

7 d’agost del 2011

Enllestida la primera fase del Centre d’Interpretació del Cava que s’obrirà al públic coincidint amb el Cavatast

El cap de setmana del 7 al 9 d’octubre, coincidint amb la 15a edició del Cavatast, l’Ajuntament de Sant Sadurní obrirà al públic el Centre d’Interpretació del Cava, ubicat en el cèntric edifici de la Fassina de can Guineu. L’obertura parcial d’aquest anhelat equipament cultural i turístic serà possible perquè el passat 30 de juny l’empresa Molinare SAU va completar l’execució de la primera fase de la museografia, la que correspon a la planta del carrer de l’Hospital, i durant aquest mes de juliol s’han anat introduint millores i polint alguns detalls. Després del Cavatast, el Centre d’Interpretació del Cava ja serà una oferta més que tindran a la seva disposició els visitants que s’apropin a la capital del cava amb ganes de conèixer a fons la vila i el seu producte més emblemàtic. Tot i així, quedarà encara pendent una segona fase de la museografia, la que correspon al Celler Gran i la cava, que s’abordarà quan s’obtingui la notificació d’una nova subvenció del Ministeri de Cultura, i que es confia tenir enllestida al llarg del 2012. 

Amb aquesta obertura parcial del Centre d’Interpretació del Cava, el visitant podrà fer un recorregut d’una durada que pot oscil•lar entre trenta minuts i una hora, en funció de l’interès que tingui en aprofundir en els continguts proposats. L’entrada serà per l’Oficina de Turisme de Sant Sadurní i s’haurà de pagar un preu que fixarà aquesta setmana el ple de l’Ajuntament. El conjunt de la decoració escollida està pensada pel lluïment i la contemplació dels elements arquitectònics d’aquest singular edifici. Precisament, la pròpia Fassina de can Guineu és un dels temes en els quals pot aprofundir el visitant. Els altres són: la vila de Sant Sadurní d’Anoia, ara convertida en la capital mundial del cava; la plaga de la fil•loxera i la Festa de la Fil•loxera, i el cava. A banda de textos, en les pantalles tàctils es podran visionar imatges suggerents i petits vídeos, a través d’una tecnologia sofisticada, però d’utilització simple per al visitant. Hi ha també un sorprenent element lúdic relacionat amb la fil•loxera, a banda de vídeos sobre el cava –amb l’atractiu incorporat de la tecnologia 3D– i la Festa de la Fil•loxera. Com ja es va poder veure en la jornada de portes obertes del passat 10 de juny, la visita acaba en companyia dels elements reals de la Festa de la Fil•loxera i l’esclat de joia i alegria que cada 8 de setembre acompanya aquesta celebració. 
A destacar que el dissabte 16 de juliol va tenir lloc una prova de càrrega a la Fassina de can Guineu, que era un dels compromisos que tenia l’empresa adjudicatària de la museografia del Centre d’Interpretació del Cava amb l’Ajuntament. Aquell dia, 35 persones de perfils molt diferents, a nivell d’edat, procedència i llegua, van fer un recorregut de prova pel nou equipament i la seva valoració i els seus comentaris han estat de molta utilitat per poder corregit algunes deficiències i tenir elements objectius a l’hora de preparar la campanya de difusió de la Fassina de can Guineu. També els membres del Patronat de Turisme de Sant Sadurní i els del consistori de la vila han fet aquests darrers dies una visita per veure de prop com està agafant forma el Centre d’Interpretació del Cava.

El plenari de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat que l’entrada general al nou equipament cultural i turístic serà de 3 €. La modificació de l’ordenança que regula els preus dels serveis que ofereix el Patronat de Turisme també estableix una entrada especial de 2 € per a jubilats, menors de 6 a 12 anys, grups d’un mínim de 12 persones, estudiants i famílies nombroses. Finalment, es va acordar que els menors de 0 a 5 anys, les escoles de Sant Sadurní, així com els monitors, guies i mestres acompanyants, tindran l’entrada gratuïta.
Notes de premsa de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

2 d’agost del 2011

Col·laboració al programa De Festa de Penedès TV parlant sobre els aplecs

Una vegada més vaig col·laborar en el programa de Penedès TV, produït pel Punt TV, De Festa. En aquesta ocasió vaig parlar dels aplecs.