10 de setembre del 2011

La Capella de Sant Joan de Vilafranca acollirà una exposició de fotografies de la nissaga Català

L'exposició dels prestigiosos fotògrafs de la nissaga Català que es presenta amb el títol “La festa vista per tres fotògrafs vallencs: Pere Català Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català Roca” i que fa girar la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, s'inaugurarà a Vilafranca, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de setembre, a les 20h a la Capella de Sant Joan. La mostra fotogràfica es podrà visitar fins al dia 25 de setembre
La mostra fotogràfica es podrà visitar de l'11 al 25 de setembre, de dimecres a dissabte en horari de 18 a 20 hores i els diumenges de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. 

Recorregut pel calendari festiu 
La mostra fotogràfica ressegueix el cicle festiu anual a través d'imatges que abasten pràcticament tot el segle XX i ha estat comissariada pel Premi Nacional de Cultura Popular 2009, l'etnòleg i gestor cultural Bienve Moya. L'exposició compta amb fotografies de gran valor artístic i documental, avalades per la qualitat dels seus autors. Moltes de les imatges han estat cedides, per exprés desig de la família, pel Col•legi d'Arquitectes de Catalunya que és qui ostenta els drets d'explotació de les fotografies de Francesc Català-Roca. L'exposició ha estat coproduïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social de “la Caixa”, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Museu de Valls i la Fundació de les Decennals i va ser estrenada a Valls el passat febrer amb motiu de la celebració de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. També s'ha exhibit a Solsona, on es va inaugurar coincidint amb la celebració de la setena edició de la Fira del Trumfo; a Lleida, durant la seva Festa Major, coneguda com a festa de Sant Anastasi; a Berga, durant la celebració de les Festes de la Patum, a Llívia, durant la darrera edició de la Festcat, i a Vilanova durant la celebració de la seva Festa Major. 

Més itinerància 
La Fundació Fira Mediterrània de Manresa farà girar l'exposició a d'altres poblacions, completant un recorregut inicial de vuit espais. D'aquesta manera la Casa dels Entremesos de Barcelona l'acollirà del 28 de setembre al 24 d'octubre. També es podrà veure a Manresa, coincidint amb la celebració de la 14a Fira Mediterrània, del 3 al 6 de novembre, a la sala d'exposicions del Casino, on romandrà fins al dia 9 de gener de l'any 2012.