4 d’abril del 2008

Aprendre a veure el cinema

Tot sovint, els municipis petits ens sorprenen amb propostes culturals molt interessants. Aquesta vegada ha estat l'Ajuntament de Banyeres del Penedès que programa per quatre divendres un cicle de conferències sota el títol "Aprendre a veure el cinema" que imparteix el Dr. Josep Maria Caparrós Lera, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i Director del Centre d'Investigacions Film-Història.
Els que hem estat alumnes del Dr. Caparrós tenim en el record d'un professor que disfruta impartint l'assignatura l'Història Contemporània i cinema, contagiant el seu entusiasme a tots els seus alumnes. És per aquest motiu que té un doble valor la proposta de l'Ajuntament de Banyeres: aprendre a veure el cinema i aprendre d'una eminència en el món del cinema, ja no tan sols pels més de trenta llibres publicats, sinó també, per ser un dels historiadors que ha rebut premis importants i reconeixements dintre del seu sector.
Programa
DIVENDRES 4 D’ABRIL• A les 19h al Centre Cívic Ernest Lluch
I. QUÉ ÉS EL CINEMA. COM ES FA I S’ANALITZA UNA PEL·LÍCULA
DIVENDRES 11 D’ABRIL• A les 19h al Centre Cívic Ernest Lluch.
II. INTRODUCCIÓ A LA HISTÒRIA DEL CINEMA. El Neo-realismeProjecció i análisi de Ladrón de bicicletas (1948), de Vittorio de Sica.
DIVENDRES 18 D’ABRIL• A les 19h al Centre Cívic Ernest Lluch.
III. LA GUERRA FREDA A EUROPAProjecció i anàlisi d’El tercer hombre (1949), de Carol Reed.
DIVENDRES 25 D’ABRIL• A les 19h al Centre Cívic Ernest Lluch.
IV. L’ANTIMILITARISME I EL PACIFISME A LA PANTALLAProjecció i anàlisi de Senderos de gloria (1957), de Stanley Kubrick.Cloenda del cicle.